Свързват метрото със Симеоновския лифт

След многобройните неволи съпътстващи ремонта на ул. Граф Игнатиев, най-накрая малко добри новини за столичани. Софиянци ще могат да се придвижат до Симеоновския лифт с метро, което ще улесни значително достъпа им до Витоша. Това идва вследствие на решение на Столичния общински съвет, от където потвърдиха за намерението да изградят обща станция на метрото и на Симеоновския лифт.

Общинският съвет също така е приел и предложението за безвъзмездното право на преминаване в полза на Столична община през частните имоти в обхвата на трасето. 

Ето какво сподели и г-жа Йорданка Фандъкова относно ситуацията в своя Фейсбук профил:
"Това е начинът да осигурим най-удобната връзка с планината – директно от станция на метрото. Предстои изменение на Общия устройствен план на Столична община, с което да обезпечим разширението на метрото след станция „Бизнес парк“ до северната страна на Околовръстния път (срещу „Ринг мол“ и Икея) с още една нова междинна станция".

Разширението на метрото в посока Витоша придава и допълнителна стойност на един от нашите прекрасни жилищни комплекси, а именно   All Seasons. Той е разположен в полите на Витоша и е в непосредствена близост до въпросният лифт „Симеоново”.