Избор на апартамент в затворен комплекс – въпроси и отговори

Интересът към имоти в затворени комплекси расте

Макар да са сравнително ново явление в българското строителство, популярността на затворените комплекси расте. Какво е характерно за този тип строителство? Големи еднотипни като дизайн сгради с контролиран достъп, с паркинги и гаражи, с всичко необходимо за един спокоен и добре уреден живот. И макар някои да смятат, че подобни строителство оказва влияние върху градския пейзаж, то със сигурност предимствата му са много повече, имайки предвид растящия интерес на бъдещите купувачи.

Според статистика над 80% от хората, които живеят в София, изтъкват, че най-важното при избора на дом, е локацията и по-конкретно сигурността. 

За да бъде „моят дом - моята крепост“, нужно е достъпът на външни лица да бъде ограничен, а това става с денонощна охрана и осветеност на общите пространства. Само така криминалната дейност ще се сведе до минимум.

Инвестицията в подобен жилищен имот не е никак евтина, но на фона на всички ползи, които предлага пред новия собственик, определено си струва.

Защо е по-добре да живеем в затворен комплекс в София?

Ако и на вас ви предстои избор на жилище, не отхвърляйте възможността да изберете уютен имот в затворен комплекс

Ползите от живота в затворен комплекс в София са много. 

От една страна, инвестициите в подобни имоти са огромни, съответно материалите и строителството е висок клас. Използването на енергоспестяващи и еко елементи в сградата дава възможност за по-ниски режийни сметки. Сигурността е на първо място в подобни места – има денонощна охрана, контролиран достъп.

Друга причина за избора на имот в затворен комплекс е, че съседите са еднакво заинтересовани от това в какво състояние се намира между и околоблоковото пространство. Ако в панелките и старите блокове повечето хора нехаят и трудно събират пари заради социалния статус или липсата на желание, в затворен комплекс това няма как да се случи.

Поддръжката заедно с допълнителните екстри като магазини, салони за красота, детски площадки, място, където да си паркираш колата, са все ползи, които съвременният човек предпочита без значение от по-високата цена, защото тя е оправдана.

Доверете ни се при избора на вашия нов дом!

Заедно ще намерим мечтаното жилище, където уюта и щастието ще ви следват ден след ден!