Домът е там, където празнуваш Коледа!

Без значение дали живееш в затворен комплекс в София, в жилищен комплекс на морето, в къща или каравана – ти си този, който създава уюта в дома. А Коледа е времето, в което започваш да забелязваш малките детайли: как е декориран къта за хранене, какъв цвят са завесите, колко ярко светят лампичките на елхата. Защото Коледа е уют. А уютът е в дома – мястото, където се събира семейството!

Как да създадем домашен уют по Коледа?

Създаването на уют в затворен комплекс в София не е лесна задача. Изисква се въображение, търпение и усет към детайла, за да успееш да превърнеш жилищния комплекс в планинска хижа с камина и пукащи дърва. Да, камината създава уют и винаги се сещаме за нея покрай Коледа, защо ли!

За да прекарате красиви и изпълнени с много уют коледни и новогодишни празници със семейството в любимия дом, последвайте нашите съвети.

Обособете празничен кът

И вкъщи може да е забавно, приятно и най-вече празнично. И най-лъскавата хотелска стая бледнее пред уюта на дома и топлите детски усмивки. За да създадете коледна атмосфера у дома, достатъчно е да изберете кът, където най-често се събира семейството: в хола, в кухнята, в трапезарията или другаде. Там добавете щипка вдъхновение и коледната магия е готова. Пъстри одеялца със звездички, червени възглавнички с елхички, коледна украса, свещички и коледни фенери – всичко това ще създаде една празнична атмосфера в сърцето на вашия дом.

Прекарвайте време с близките

Пейте коледни песни, украсете елхата (ако още не сте го направили), опаковайте подаръците, вълнувайте се за украсата на масата в коледната нощ, четете заедно коледни приказки, гледайте коледни филми. Всичко това е Коледа – времето, което обичаме да прекарваме с близките си в комфорта на нашия дом.

Печете сладкиши, курабийки и други изкушения

Ароматът на домашно приготвената храна е най-силният белег на уюта на дома. През почивните дни отделете време за малките удоволствия – горещ шоколад с вкусни курабийки, домашно изпечена баница и бабините рецепти. Зарадвайте семейството като заедно приготвяте коледните ястия.

Имотикон Ви желае светли и весели коледни и новогодишни празници в уюта на дома и семейството! Ако през 2019 г. семейството ви се разшири, ние ще ви помогнем да изберете по-голям дом за растящата фамилия. Защото семейството е сила, която ни дава смисъл всеки ден! Бъдете здрави!